Kulttuurintutkimus

Työryhmä-CfP: RAJAT − VIII Kulttuurintutkimuksen päivät (Oulu 3.−4.12.2015)

Työryhmäkutsua saa levittää!

 

Työryhmä-CfP:

RAJAT

VIII Kulttuurintutkimuksen päivät Oulun yliopistossa 3.4.12.2015

Kahdeksannet valtakunnalliset Kulttuurintutkimuksen päivät teemalla Rajat järjestetään Oulun yliopistossa 3.4. joulukuuta 2015.

Vuoden 2015 Kulttuurintutkimuksen päivillä pohditaan erilaisten rajojen, niin konkreettisten kuin metaforisten ja symbolistenkin, merkitystä ja ilmenemistä sekä rajoihin liittyvää kysymyksenasettelua yleensä. Rajat voivat erottaa ja niiden ulkopuolelle voidaan sulkea esimerkiksi sukupuoleen, etniseen taustaan, luokkaan, kulttuuriin tai kieleen liittyvin perustein. Rajankäyntiä voi tapahtua esimerkiksi tieteenalojen kesken, edustaapa kulttuurintutkimus itsessäänkin eräänlaista tieteidenvälisyyttä. Rajat voivat toimia sisäänsä sulkevana käsitteenä, jolloin ne myös yhdistävät. Rajojen veto onkin usein jossain määrin keinotekoinen tapahtuma, kuten esimerkiksi kansakuntien kuvitteellisuutta koskeva keskustelu on osoittanut. Niinpä rajojen vetämiseen kuuluu kiinteästi toisena puolena myös mahdollisuus niiden rikkomiseen ja purkamiseen.

Päiville pyydetään teemaan sopivia työryhmäehdotuksia. Työryhmien vetäjiä pyydetään toimittamaan 300 sanan abstrakti osoitteeseen rajat@oulu.fi tiistaihin 31.3.2015 mennessä. Hyväksymisestä ilmoitetaan 15.4.2015 mennessä. Työryhmät voivat olla suomeksi, ruotsiksi, saameksi tai englanniksi. Ehdotuksessa olisi hyvä mainita, mikäli työryhmän voi pitää vain jompanakumpana päivänä (to tai pe).

Sydämellisesti tervetuloa Ouluun!

Oulun yliopiston KULTUT-päivien järjestelytoimikunta
Kulttuurintutkimuksen seura ry

http://kultut.fi/