Tietoa seurasta

Kulttuurintutkimuksen seura ry. perustettiin 19.3.2008 ja liitettiin valtakunnalliseen yhdistysrekisteriin 14.8.2008. Seura jatkaa vuonna 1984 perustetun Kulttuurin tutkimuksen verkoston toimintaa tarkoituksenaan edistää monitieteistä ja monialaista kulttuurintutkimusta Suomessa. Seura toimii Suomen eri tiede- ja taideyliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja muissa tutkimuslaitoksissa kulttuurintutkimusta tekevien tutkijoiden yhteyssiteenä ja jatkokoulutuksen foorumina. Pääosa seuran jäsenistä on humanisteja ja yhteiskuntatieteilijöitä, mutta jäseniä on lähes kaikilta tieteenaloilta. Seuraan kuuluu mm. sosiologeja ja kirjallisuudentutkijoita, mutta mukana on myös esimerkiksi lääketieteen tutkijoita ja arkeologeja.

Verkoston toimintaa rahoittivat eri yliopistot, ja muun muassa Suomen Akatemia ja Suomen Kulttuurirahasto tukivat taloudellisesti seminaarien järjestämistä. Verkoston muututtua seuraksi yliopistojen tuki muuttui instituutiojäsenyydeksi. Nykyään toimintaa rahoitetaan pääasiassa jäsenmaksuin.

Voit liittyä Kulttuurintutkimuksen seuran jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen.

Jäsenmaksut vuonna 2018 ovat:

  • Yksilöjäsen 50 €
  • Opiskelijajäsen 25 €
  • Ainaisjäsen 400 €
  • Instituutiojäsen 350 €

Jäsenmaksuun sisältyy seuran julkaisema, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Kulttuurintutkimus-lehti. Lehden voi tilata myös ilman liittymistä seuraan.

Seura toimii valtakunnallisesti.