Työryhmä- ja esitelmäkutsut

Sisäistetty raha

V Kulttuurintutkimuksen päivät, 16.-17.12.2011, Turun yliopisto

 

TYÖRYHMÄ- JA ESITELMÄKUTSU

Kutsumme kulttuurin tutkijoita viidensille kulttuurintutkimuksen päiville Turkuun. Päivien järjestäjinä ovat Kulttuurintutkimuksen seura ry. ja paikallinen ohjausryhmä. Tämänkertaisena teemana on Sisäistetty raha. Päivät käsittävät kaksi plenaaritilaisuutta ja yhden paneelikeskustelun. Ennen päivien alkua perjantaina on mahdollisuus pistäytyä Kulttuurintutkimus-lehden epämuodollisella ”brunssilla”, jossa voi keskustella ja esittää mielipiteitä lehdestä.

Päivien teema on raha. Talous ja raha puhututtavat ja pohdituttavat – myös kulttuurin ja kulttuurintutkimuksen parissa työskenteleviä ja toimivia. Mitä tämä tarkoittaa ja mistä tässä on kyse? Talouspuhe näyttää saaneen otteen meistä ja ajattelu- ja työskentelytavoistamme niin yliopistoissa kuin kulttuurin kentällä yleensä. Rahaa haetaan jatkuvasti, sitä kerätään ja kerjätään, siitä puhutaan ja sen puutteesta valitetaan. Mikä on rahan vaikutus? Miten me puhumme rahasta? Miten olemme sen sisäistäneet? Miten raha puhuu meissä – vie, käskee, pakottaa, houkuttelee tai suostuttelee?

Viidensillä Kulttuurintutkimuksen päivillä pohditaan rahan ja talouden kulttuurista merkitystä, rahan vaikutusta kulttuuriin, rahan ja kulttuurin yhteyksiä, sekä kulttuurin merkitystä rahalle. Raha on yhtä aikaa sekä erittäin konkreettinen päivittäisen toimeentulon väline että vertauskuvallinen ja abstrakti sosiaalisen hierarkian ilmentäjä: ”Rahasta on moneyksi.”

Kulttuurintutkimuksen päiville kutsutaan näihin kysymyksiin liittyviä työryhmiä ja esitelmiä. Työryhmissä voidaan keskustella esimerkiksi kulttuurintuotannosta, kulttuurin ja tutkimuksen taloudellisesta ohjauksesta, talouden kritiikistä, sisäistetyn rahan vaikutuksista, kulttuurin brändäyksen talousulottuvuuksista, rahan kulttuurista ja kulttuurin rahasta.

Työryhmäehdotukset

  • Työryhmäehdotuksia pyydetään lähettämään 30.5.2011 mennessä Kulttuurintutkimuksen seuran sihteerille, minna.m.nerg[at]jyu.fi.
  • Työryhmäkuvauksen (150–200 sanaa) ohessa tulee olla työryhmän nimi sekä työryhmän vetäjä(t) yhteystietoineen (organisaatio, sähköposti, puhelin).

Esitelmäabstraktit

  • Esitelmäabstrakteja voi lähettää työryhmiin, kun ne ovat varmistuneet.
  • Abstraktit pyydetään lähettämään 30.9.2011 mennessä suoraan työryhmien vetäjille.
  • Abstraktin (100–200 sanaa) tulee sisältää esitelmän otsikko sekä lähettäjän nimi yhteystietoineen (organisaatio, sähköposti, puhelin).

Tervetuloa Kulttuurintutkimuksen päiville Turkuun!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s